Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Pratchett w oryginale
Autor Wiadomość
QbaJak 
Moderator

Wysłany: 13 Marzec 2004, 15:30   Pratchett w oryginale

zasugerowalem sie wypowiedzia settlera w temacie dotyczacym DC, na TN taki temacik był i wydaje mi sie ze nawet sie przydawał szczegolnie tym ktorzy u siebie z innojezycznymi Pratchetami maja niewiele wspolnego a z kazdego wyjazdu lubia sobie przywiezc "pamiatke" tylko nie wiedza gdzie ta "pamiatke" znalezc

tak wiec Terrego w ojczystym jezyku znalezc mozna przede wszystkim w Empikach (tyle zde drogo :( ) nie bede wypisywal wszystkich (bo to i nie sposob) ale godne polecenie m.in.

W-wa - na Marszalkowskiej - troche z DW, nomy (cena okolo 40) mapa Przybytku Śmierci (45) DW Quizbook (zniszczona - ok 40zł)

Krakow (rynek) - podobnie parek ksiazek z DW czasami terafia sie tez cos niestandardowego (sam np zaopatrzylem sie tam w Nanny Ogg's Cookbook - 45zł)

Katowice (Empik Megastore - przy samym dworcu PKS) - tutaj z pratchatami w oryginale jak w kalejdoskopie raz pelna poleczka raz niczego :(

Ponadto w W-wie sieć sklepów American Bookstore

Ul. Powsińska 31 (SADYBA BEST MALL), 02-903 Warszawa, Tel. (+48 22) 550 31 73
Ul. Wołoska 12 (GALERIA MOKOTÓW), 02-675 Warszawa, Tel. (+48 22) 541 36 52
Ul. Koszykowa 55, 00-659 Warszawa, Tel. (+48 22) 660 56 37, Fax. 660 56 38
Ul. Nowy Świat 61, 00-950 Warszawa, Tel. (+48 22) 827 48 52
Al. Wojska Polskiego 3 (STARA PAPIERNIA), 05-510 Konstancin Jez. , Tel. (+48 22) 702 86 33

ceny porównywalne do empikowych tyle ze wiecej perelek (pisze teraz o AB z Galerii Mokotów bo w reszcie nie bylem) kilka Quizow, mapa Larnce i Przybytku ¦mierci, trylogia o Strazy (G!G! MAA i FoC) i Rincewindzie (S, E i chyba IT) ok 120 kazda do tego najnowsze ksiazki z DW ktorych w empikach nie doswiadczymy (m.in NW, MR)

godna polecania jest tez krakowska ksiegarnia jezykowa na ulicy Grodzkiej (jedna z drog wychodzacych z rynku - tyle ze nie pamietam ktora, o wiecej informacji pytajcie Black Daggera) ceny mniej wiecej 5-6 zł mniej za ksiazke niż w Empiku

no i na koniec dla fanów jezyka francuskiego w warszawskiej ksiegarni jezykowej na ul. Grojeckiej (kolo placu Narutowicza) jest jeden egzemplarz Pratchetta w tym wlasnie jezyku - nie wiem jak dlugo informacja ta bedzie aktualna :P

PS ponoc W-wie jest jescze mala ksiegarnia z oryginalami w podziemiach kolo Dworca Centralnego mieszczaca sie w odnodze wychodzacej na al. Jerozolimskie pisze ponoc bo jescze tam nie trafilem a jak dla mnie to wszystkie wyjscia z podziemi wychodza na owe aleje :? ale jak komus ma to pomoc to "ponoc" jest to pawilon nr2 :)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 13 Marzec 2004, 17:04   

to ja moze napisze co w Gdansku mamy

niestety jest dosc biednie...

ksiegarnie jezykowe English Unlimited:
Gdańsk, ul. Podmłyńska 10
Gdańsk-Wrzeszcz, ul. Dmowskiego 4
(w trzeciej nie widzialem nigdy Pratchetta)

sa tez ksiegarnie jakis innych firm, ale dopuki nie zbadam to nic nie mowie na ten temat

w gdanskich empikach (sa 3) nie ma ksiazek Pratchetta w oryginale (tam prwie wogole nie ma ksiazek po angielsku), co prawda nie tak dawno robili zupelny remont w megastorze, wiec tam sie moze cos pojawi, przy najblizszej okazji sprawdze

Aida
Gość
Wysłany: 13 Marzec 2004, 17:08   

Przez pewien czas niemieckie wersje Pratchetta były dostępne w kiosku Auchan pod Piasecznem (przystanek Mysiadło, 727 lub 709 z metra Wilanowska).

American Bookstore w Sadyba Best Mall jest bdb zaopatrzony: maj± tam nawet audiobooki na kasetach.

Pratchetta po angielsku można też znaleĽć w Warszawskich sklepach wydawnictwa Taschen (s± chyba dwa, potem wpiszę adresy).

Vanti 
Moderator

Wysłany: 13 Marzec 2004, 18:23   

W Wawie jest jeszcz jeden American Bookstore, o ktorym nie wspomnial QbaJak - na Al. Jerozoloimskich, prawie vis-a-vis Dworca Centrlanego. Sa tam i ksiazki i audiobooki.

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Black Dagger 

Wysłany: 13 Marzec 2004, 21:48   

W Krakowie można się nieżle zaopatrzyć w księgarni językowej na Grodzkiej (naprzeciwko Pizza Hut). Już na poprzednim forum była o tym mowa, ale przypominam :D

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 14 Marzec 2004, 09:36   

znalazlem strone tego warszawskiego American Bookstore i sie okazalo, ze jest to zarazem sklep internetowy:

http://www.americanbookstore.pl

aktualnie jest dostepnych 5 ksiazek Pratchetta, ale pewno ten stan ulega co jakis czas zmianie

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 15 Marzec 2004, 01:18   

ja tylko napisze ze stan rzeczywisty magazanów i pułek tej sieci jest znacznie wiekszy i nijak sie ma do tych 5 tytulow

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 15 Marzec 2004, 07:24   

sie tego domyslam :) to tylko dostepne w necie

sparwdzilem i w obu wiekszych empikach (Megastore oraz ten w Alfa Centrum) sa miesjca z ksiazkami w oryginale, jednak nigdzie nie ma Pratchetta
wmiare pusciutkie polki w megasorze moga jednak zapowiadac, ze wkrotce bedzie cos nowego :)

OPeCe

Wysłany: 15 Marzec 2004, 22:26   

w Lodzi najlepiej w ksiegarniach jezykowych na Piotrkowskiej. Kiedys byly jeszcze w empiku w Galerii, ale z tego co ostatnio widzialem nie ostal sie zaden.

jesli kogos to w ogole interesuje :D

qjoe
[Usunięty]

Wysłany: 26 Marzec 2004, 23:51   

We Wrocławiu można oryginały dostać w Empiku, najlepiej w Megastore na Rynku. Ostatnio zaopatrzyłem się tam w Night Watch. Wybór zwykle nie jest powalający (audiobooków) na oczy nigdy nie widziałem, ale zawsze jest kilka książek.

Jest jeszcze jeden empik na pl.Kościuszki, ale tam nigdy nie szukałem, więc nie wiem, czy są.

J.Wędrowycz
[Usunięty]

Wysłany: 27 Marzec 2004, 21:26   

Na Kościuszki bywają, ale nieczęsto, raz widziałem w Columbusie (?) na rynku...

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 28 Marzec 2004, 12:30   

Odwiedzilem dzis po dlugiej nieobecnosci empik (megastore) i zajrzalem na polki z ksiazkami zagranicznymi... nie liczylem na duzo, wiec sie bardzo zdziwilem
wreszcie 4 pelne regaly :D , w tym 2 polki Pratchetta
z 10 ksiazek, ale kazda po 5 sztuk

Black Dagger 

Wysłany: 28 Marzec 2004, 21:58   

Jak dzisiaj zajrzałem do krakowskiego Empiku to też się liczba zwiększyła.
Z nowych tytułów to doszło Hogfather( rzadko bywało w Empiku), oraz Jingo( to samo). A przy okazji jest więcej sztuk każdej z książeczek. A niestety jak Nanny Ogg Cookbook wyparowało w okolicach Grudnia, to ciągle nie wróciło :(

Poprawiłem tą literówkę. O Io coś żle ze mną :lol:

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 7 Kwiecień 2004, 08:21   

dobra byłem w tym sklepie o którym pisał Vanti... na na przeciwko Dworca i Pałacu (sklep nie Vanti :P )

1. nie jest to "American Bookstore" a sam "Bookstore" (chyba ze trafilem znowu do innego w kazdym badz razie sklep ma taki biły szyld na którym jest napisane cos w rodzaju "ksiegarnia BOOKSTORE bookshop")
2. audiobookow nie doswiadczylem

3. za to ksiażeczki polecam bo były w cenie 28zł za Corgiego..... a ja aktualnie bez kasy :(

Vanti 
Moderator

Wysłany: 7 Kwiecień 2004, 17:40   

QbaJak: Masz racje, pomylilem sie w nazwie... A audiobookow nie bylo? Dziwne... Bylem z jakis miesiac temu i bylo kilka sztuk... No, chyba ze ktos juz wykupil wszystkie. Niech sie przyzna ten kto to zrobil :wink:

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 7 Kwiecień 2004, 22:14   

no nie było chyba ze przeoczyłem ale Corgi tak jak pisze w bardzo atrakcyjnej cenie :)

Aida
Gość
Wysłany: 8 Kwiecień 2004, 21:30   

Wybrałam się dzisiaj do Centralnego EMPiKU. :) (Q. wie gdzie to jest ;) ) Stoją dwie półki tematyczne obok siebie. Jedna to Praczet. Zgadnijcie co jest na drugiej. L E M !

Gość

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 13:33   

Mi udalo sie kupic Nanny Ogg's Cookbook w Hetmanskiej [Krakow]. :D Niestety byl to ostatni egzemplarz. Moze mieli jakas dosawe nowych ksiazek, ale nic o tym nie wiem.

W krakowskim empiku maja ja na liscie ksiazek, ale ciagle mowia ze moze bedzie za tydzien

edit QbaJak: posted by ||c

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 14:37   

ja raz tylko widzialem ksiazke kucharska Nianii i do dzis jestem smutny, ze nie kupilem... ale licze, ze kiedys znow los sie do mnie usmiechnie :)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 20:55   

Black Dagger napisał/a:
Mowia ze bedzie za tydzien od Stycznia :evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: widzisz było brac jak stały dwa egzemplarze, a tak jeden wyladował u mnie a drugi nie wiem gdzie :D

w kazdym badz razie pierwszy raz szłysz o krakowaskiej hetmańskiej, dlatego prosze o wiecej szczegułów - co jest, ile jest, po jakich cenach i jak dotrzeć... możliwe ze kiedyś do karkowa znowu zajrze i znowu wam wszystko co najlepsze wykupie :P

Odpowiedz do tematu