|
Propozycja |
| Autor |
Wiadomość |
Duriell
|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 19:05 Propozycja
|
|
|
Wiele osób myslało nad tym aby stworzyc wielki portal o Świecie dysku zamiast prywatnych
i małych stron. Aida jedna z forumowiczów którą cenie i szanuję( pozdrowienia dla niej chiałbym żebys wypowiedziała sie w tej sprawie ) że polskich stron jest wiele a nie ma jednej i porządnej. i zgadzam sie z nią . Dlatego chciałem stworzyc jedno wielkie polskie centrum w którym znajdowałyby sie najciekawsze teksty i pliki ze wszystkich polskich stron o Świecie dysku. Wszystkie te teksty były by połączone z portalem hiperlinkami i dalej miałyby swój serwer i adres. Chciałem się zapytać innych co sadzą na ten temat
ps. wiem ze inne pomysły powstania takiego poltaru jednak sie niepowiodło poniewaz trwały kłutnie nad jego wygladem dlatego stworze projekt i wysle na serwer jezeli sie nie bedzie podobac to skasuje jezeli bedzie się podobac to super pozdro dla wszytskich !!! |
_________________ Świat dysku jest super!!!! |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 20:18
|
|
|
ale po co ci taki portal. Każda strona, a raczej autor, zajmuje się czymś innym i chyba się to sprawdza. Poza tym, musisz mieć zgodę autorów
Jak dla mnie to portal mógłby być tu, na forum, zresztą kiedyś była namiastka, Krejt już coś tam kombinował. |
|
|
|
 |
Keyff
VIP

|
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 20:57
|
|
|
Drogi Duriellu, po rozmowie na GG, którą zapoczątkowałeś ze mną stwierdzam, iż jesteś osobą niepoważną. Nie potrafiłeś mi wytłumaczyć, jak taki portal ma wyglądać w praktyce, kazałeś czekać aż kiedyś wrzucisz już swój projekt na serwer.
Później, żeby było śmieszniej, odwaliłeś numer w stylu Sayoko nieudolnie podszwając się pod twórcę serwisu www.gwiezdne-wojny.info. Miałem uwierzyć, że stworzyłeś na bazie php bardzo estetyczny i profesjonalnie wyglądający serwis nie wiedząć co to jest Apache?
Już nie wspomnę o tym jak to szybciutko postarzałeś się o to parę latek, bo już naprawdę szkoda słów.
| Cytat: | | Jak dla mnie to portal mógłby być tu, na forum, zresztą kiedyś była namiastka, Krejt już coś tam kombinował. |
Z tego co wiem, są portale oparte na zmodyfikowanym skrypcie phpbb, np. www.k20.prv.pl , w ogóle do takich zbiorowych inicjatyw najlepsze są rzeczy oparte na bazach sql i php, np. php-nuke |
_________________ "Capitalism is the fullest expression of anarchism, and anarchism is the fullest expression of capitalism."
Murray Rothbard |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 21:33
|
|
|
tylko nie php-nuke
---
Co do idei stworzenia jednego gigaserwisu - pamiętam, jak ktoś na 4um wyjechał z takim pomysłem, wtedy także ktoś odpowiedział na to: "Teraz jest dobrze, małe stronki dzięki temu, że rywalizują, mają motywację. Bo jakby był tylko 1 serwis, to by nie było tej zaciętej "walki""
afkorz było to coś w tym stylu... i zgadzam się z tą opinią.
Zresztą w necie jest prawie wszystko. Trudno teraz o oryginalną stronkę ŚD. Bo jest właśnie zlepek iluśtam stron, i każda ma inne bajery. Mnie to osobiście denerwuje, że nie można wchodzić na jeden serwis ŚD. Ale taki serwis, który byłby aktualizowany, i ogólnie "największy". Bo na aktualności niektórych stronek nie można polegać. A tak to byłoby zawsze wszystko na miejscu i wogóle. No ale wszystko ma swoje plusy i minusy.
Ja mogę określić swój status w tej sprawie jako "neutralny".
+
Co do tych artykułów - większość z nich nie należy bezpośrednio do posiadaczy stronek. Więc widzę już teraz następny problem. |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 21:35
|
|
|
Masz rację.
Kombinowałem z portalem "przemowym" plus drobne przeróbki, ale to wyglądało bardzo przeciętnie. Poza tym system portalowy systemem portalowym, ale najważniejsza jest zawartość.
Nie chcę dublować tego, co istnieje na stronach Settlera czy Vantiego. A dobrego pomysłu, takiego nieprzeciętnego jak np. Discworld Covers nie mam. Dlatego zarzuciłem prace nad portalem powiązanym z UAM. Niech to będzie dobre forum, a nie średniacki portal. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 21:43
|
|
|
W sumie jakby się ktoś uparł to mogłoby być dobre forum i przeciętny portal, Krejt
Właśnie o to mi chodzi... W dzisiejszych czasach trudno o cos oryginalnego, co zresztą już napisałem.
Undriell - Jeśli chcesz zrobić, rób, masz pomysł, rób, masz ludzi, rób. Jak będzie zrobione (chociażby jakiś design, pomysł i inne pierdoły), to się pomyśli |
 |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 22:09
|
|
|
Po poscie Slupka to juz tak latwo mnienie przekonasz .
POza tym, jak juz pare osob tu napisalo - ta propozucja juz byla. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 22:17
|
|
|
Blade Master: Czyżby chodziło o mnie?
Mnie również się wydaje, że pomysł z portalem nie do końca jest trafiony. No ale nic - niech Duriell coś stworzy, wtedy się pomyśli. |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 22:28
|
|
|
No, wiesz... takim designem to Polski nie zwojujesz...
Jeszcze grafa kradziona... pff nieładnie!
Jeśli ta profesjonalna strona miała by tak wyglądać, to ja mówię zdecydowanie "nie". |
 |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 22:32
|
|
|
| No i jak byk byk na stronie witającej: Terremu Pratechettowi. To to juz musowo do poprawy! |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 22:44
|
|
|
LOL, ROTFL i co tam sobie jeszcze chcecie |
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 22:51
|
|
|
Ja proponuję przenieść ten topic do Gildii Webmasterów, bo rozmowy toczą się tak czy siak o stronkach internetowych ŚD.
[ Dodano: Sob Sty 21, 2006 10:52 pm ]
| Cytat: | | No i jak byk byk na stronie witającej: Terremu Pratechettowi. To to juz musowo do poprawy! |
Kor, ja to nawet nie zauważyłem tego błędu, bo mnie oczy bardzo raziły, i uznałem, że jest dobrze napisane |
 |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 22:59
|
|
|
Błędów faktycznie cała masa. Mnie zaciekawiło dlaczego wszystkie wyrazy w polskich tytułach są z dużej litery, tylko Na glinionych nogach jest poprawnie.
Ale to wszystko jest bardzo typowe dla twórców-pasjonatów stron. Mają czas i chęć, żeby coś ułożyć, czasem nawet napisać coś od siebie, ale najczęściej brakuje im już pary, żeby sprawdzić poprawność pisowni. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 23:04
|
|
|
Od takich rzeczy są inni ludzie
Porządne portale nigdy nie są robione w pojedynkę.
W zespole musi być taki ludź który ma pomysł, musi być ludź co poprawia pisownię, musi być ludź co pisze artykuły, musi być ludź od programowania... i inne rzeczy. |
 |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 21 Styczeń 2006, 23:28
|
|
|
| Cytat: | | Jeszcze grafa kradziona... pff nieładnie! |
Powiedziałbym, że biografia PTerry'ego też dziwnie podobna do tej ze strony setta. Więc jedyna samodzielna robota na tej stronie to opisy tych kilku postaci. Nie ma co, ogólnopolski portal. |
_________________ "Capitalism is the fullest expression of anarchism, and anarchism is the fullest expression of capitalism."
Murray Rothbard |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 00:45
|
|
|
Czyja to strona?
PraCHett?! (A gdzie "T")
I grafika też.
Zdecydowanie wymaga POPRAWY (albo lepiej zrobienia od nowa)!
Dziewczyno, weź kogoś kto zna dobrze CSS i PHP, zrób dobrą grafikę, porządnie zamieść stronę i zrób to po ludzku, czyli nowocześnie.
Czekam na wyniki. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 00:50
|
|
|
To jest strona z sygnaturki naszego webmastera Duriella, co to zasady tworzenia stronek i prawa autorskie ma w małym palcu.
A, i zakład o kilo mydła i nowe grabki, że gościu już tu nie wróci? |
Murray Rothbard |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 00:58
|
|
|
| Słupek napisał/a: | | Cytat: | | Jeszcze grafa kradziona... pff nieładnie! |
Powiedziałbym, że biografia PTerry'ego też dziwnie podobna do tej ze strony setta. Więc jedyna samodzielna robota na tej stronie to opisy tych kilku postaci. Nie ma co, ogólnopolski portal. |
Coz, ja tylko dodam, ze prosze o usuniecie zarowno grafiki, jak i tekstu. Fakt, ze sa to przeformatowane dwa teksty nie bedace autorstwa zadnego z tworcow strony nic tu nie zmienia. I tak, jest to poprostu chamstwo. Zreszta, gdzie info o autorze tego tekstu? U mnie na stronie wszystko jest napisane...
Co do grafiki, to tak jak Blade napisal - jest to kradziez.
A strona nieprofesjonalna i jeszcze z takim bledem...
Zrob o co prosze zanim sie zdenerwuje. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
|
|