Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
pratchettomaniak
Autor Wiadomość
settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 18 Luty 2004, 23:26   pratchettomaniak

dzis z kumplem zrobilismy sobie filmowy wieczorek (jak co jakis czas). drugi film jaki ogladnelismy to 'lot nad kukulczym gniazdem'. co chwila cos sie kojarzylo ze Swiatem Dysku. byl Windle Poons, byla impreza (kolacja) u magow na NU, byla bojka z Bibliotekarzem, jak w Bebnie.

czy z wami tez tak jest?? tzn. czy wszystko kojarzy sie wam z tworczoscia PTerry'ego?

ps. pierwszy sie tak nie kojarzyl zapewne dlatego, iz byl to 'a teraz cos z zupelnie innej beczki' pythonow :)

Black Dagger 

Wysłany: 20 Luty 2004, 12:38   

Owszem, bardzo często. Chociażby zobaczyłbyś moją klasę. Między innymi istne skrzyżowanie mentalności Nobby'ego i masy Colona :) , inny z kolei to wykapany Dwukwiat :) , a nasza wychowawczyni pod względem złośliwości przewyższa nawet Królową Elfów :) . A może to wszystko to tylko wymysły umysłu skrzywionego Pratchett’em :wink:

Aida
Gość
Wysłany: 20 Luty 2004, 15:10   

To normalne na pewnym etapie. Dwóch moich wykładowców z 2 roku wyglądało (i miało charaktery) jak postacie z Pratchett’a (Babcia Wheatherwax od historii sztuki i Patrycjusz Vetinari od filozofii :wink: ).
Oglądał ktoś "28 dni później"? Główny bohater w pierwszych scenach przypomina Rincewinda (potem już nie, bo się ogolił :P ). Żółty kolor wieczornego, londyńskiego nieba, przypomina niebo na Ankh-Morpork... i tak dalej.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 21 Luty 2004, 19:15   

milo slyszec (czytac), ze inni tez tacy sa

w czasach kiedy chodzilem do gimnazjum byla w szkole nauczycielka geografii (ktora ponoc kiedys uczyla chemii, fizyki i cholera wie czego), ktora wygladala jak Niania, a wiedze to chyba trzymala w tym wielkim brzuchu

Rythin 

Wysłany: 21 Luty 2004, 19:17   

Gorzow to takie Mroki... tydzien temu kupilem gaz obezwladniajacy i juz trzy razy musialem korzystac :twisted:

OPeCe

Wysłany: 21 Luty 2004, 21:03   

na dresow, czy sam lubisz sie obezwladniac gazem? ;)

W lodzi polecam chinskie zarcie z budek ala paszteciki Dibblera. Podczas konsumpcji sprobuj wypatrzec gdzies w okolicy szwedajacego sie kota, psa lub golebia, oraz zastanowcie sie, dlaczego tu nigdy nie ma kolejek
8-)

BOO
Gość
Wysłany: 21 Luty 2004, 21:54   

ROTFL, Rythin flooderze jaki ten Net mały :mrgreen:

Ja jeszcze nie miałem takich odczuć, ze cos mi sie kojazy z ŚD :wink: No może Katowice przypominaja nieco Ankh-Morpork, ale to moje zdanie :D

Rythin 

Wysłany: 21 Luty 2004, 22:42   

BOO - myslalem, ze sprawdzaja IQ przy wejsciu... no ale niestety, jednak jakos sie dostalas :|

everybody
Gość
Wysłany: 25 Luty 2004, 19:00   cosik

mi sie tylko niektore rzeczy kojarza z tworczoscia pratchetta:P tylko nie wiem czemu znajomi dziwnie sie na mnie wtedy patrza...(chyba ze zecywiscie dziwnie wygalada osoba smiejaca sie w bibliotece slyszac odglos remontu......) :) 8-)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 26 Luty 2004, 20:15   

BOO napisał/a:

Ja jeszcze nie miałem takich odczuć, ze cos mi sie kojazy z ŚD :wink: No może Katowice przypominaja nieco Ankh-Morpork, ale to moje zdanie :D

tyle że w Katowicach Ankh nie ma :(

no i uprzedzajac kolejne posty nie wciśniecie mi że W-wa do A-M jest zliżona, no chyba ze nie po tych dzielnicach sie obracam ;)

Anakolut 

Wysłany: 26 Luty 2004, 20:46   

QbaJak napisał/a:

za to Ankh jest w Tczewie :P [wisla w dolnym biegu]

Black Dagger 

Wysłany: 26 Luty 2004, 22:34   

Wisła w Krakowie może konkurować z Ankh z całkowicie równymi szansami :P

Anakolut 

Wysłany: 26 Luty 2004, 22:46   

w krakowie to nie ta sama rzeka :P
w tczewie to jest Ankh.. ta masa wody plynaca jakby tylko dlatego ze ludzie od niej tego oczekuja, te przeplywajace miejscami roznego rodzaju sprzety czy odpadki, ta apetyczna pianka na brzegach..itp itd :D

Black Dagger 

Wysłany: 27 Luty 2004, 12:35   

Tak samo jak w Ankh w krakowskiej Wiśle raczej kładziesz coś niż wrzucasz :)

efzetiks 
VIP

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 01:25   

szczecinska Odra.. to jest dopiero Ankh.. nie odstrasza to oczywiscie grona wedkarzy (ale pewnie nienawidza ryb, ale wola je od swoich zon :) .. u nas kiedys 'ryba' zjadla mewe..

Keyff 
VIP

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 09:26   

wypraszam sobie sprawdzanie IQ przy wejściu!

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Antrajk

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 09:55   

QbaJak napisał/a:
BOO napisał/a:

no i uprzedzajac kolejne posty nie wciśniecie mi że W-wa do A-M jest zliżona, no chyba ze nie po tych dzielnicach sie obracam ;)

Lol. To zapraszam do Bedzina, pare km od Katowic... rzeka Przemsza, Czarna do tego... powiedz mi ze to Ankh nie jest idealne, nawet ten swojski zapach (i pojebany gosciu od WFu ktory nam karze wokol tego biegac latem, w upale, kiedy ten aromat sie objawia... uhhh... ;P)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 10:55   

tak sie licytujecie to co ja mam powiedziec o Gdansku, gdzie wiele rzek konczy swoj piekny bieg :) warto powiedziec o wspominanej Wiselce (choc ona czesciowo nas omija), ale taka Radunia to jak zlewa sie (a raczej bezpiecznie uzyc sformulowania "probuje sie polaczyc") z innymi rzeczkami, ktore tu mamy to mysle, ze scieki co niektorych miast to niezle miejsce na romantyczne spacery w letnie wieczory, bo to co u nas sie otrzymuje z wymieszania dobrobytu calego wojewodzwa i nie tylko to jest prawie Ankh

udalo mi sie, calosc napisalem jednym zdaniem :mrgreen:

Skonto 

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 18:28   

Ja co prawda nie mam rzeki, ale mam jezioro do którego nikt nie chce wchodzić, bo zieleń Ankh odstrasza wszystkich. Ale czego się spodziewać po ścieku (dosłownie) dla 10 osrodków.

Aida
Gość
Wysłany: 14 Kwiecień 2004, 21:29   

Keyff napisał/a:
wypraszam sobie sprawdzanie IQ przy wejściu!

A co? Powyżej 150 nie wpuszczają?

Odpowiedz do tematu