Otwarty przez: QbaJak 2 Listopad 2006, 21:17 |
Co nowego u Terry'ego? |
| Autor |
Wiadomość |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:19
|
|
|
Pięknie. O to chodziło. Nawet po angielsku ładnie brzmi |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:19
|
|
|
Dla mnie bomba, Kurczak. Zobacz, czy nie ma błędu jeszcze w tym, co dałem post wyżej i sklecę to w jeden mail.
No to teraz jak ze zdjęciami, co wysyłamy? Szybko, Szybko, bo nas Czesi wyprzedzą |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:24
|
|
|
| Cytat: | | http://www.vanti.konin.lm.pl/ekartka2.jpg |
Niezłe, ale bardzo rozmazane. Krejt wygląda jakby spał |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:25
|
|
|
Krejta tam nie ma |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:26
|
|
|
Jak pisałem poprzedniego posta, to życzeń Kurczaka jeszcze nie było. Powiem tylko, ze są bardzo ładne i podobają mi się Co do błędów, to znalazłem 2 literówki couse=cause wicht=which. Reszta chyba jest dobrze, ale może niech się wypowie ktoś bardziej kompetentny. |
_________________ "Capitalism is the fullest expression of anarchism, and anarchism is the fullest expression of capitalism."
Murray Rothbard |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:29
|
|
|
To "rozmazanie" to taki efekt specjalny, bo przez kiepskie oświetlenie na sali jest dość duże ziarno na fotce. Dzięki zastosowaniu soft focus udało się te szumy zniwelować. Usunąłem tylko mgiełkę z ekipy forumowej no i PeWuCe, co by nie było przesadzone |
|
|
|
 |
Kurczak

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:32
|
|
|
| yh... no dobra. przetłumaczone... poprawione... wysyłać i zgnieść konkurencje ! Czesi na Madagaskar ! ghaaa ! |
_________________ " Kiedy wstępujesz w przepaść, Twoje życie zyskuje jasno określony kierunek. " - Terry Pratchett |
|
|
|
 |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:33
|
|
|
| Słupek napisał/a: | | życzeń Kurczaka |
Słucham??????????????????? Chciałeś powiedzieć tłumaczenia życzeń dokonanego przez Kurczaka |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:36
|
|
|
| Gehenna: Wybacz, ale jak coś się robi w stresie (mamy tylko 90 min do północy!) to tak jest. Jeszcze raz przepraszam - powinno być "życzeń Gehenny przetłumaczonych przez Kurczaka". |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:36
|
|
|
Oj, bo do takich życzeń to potrzeba męskiego geniuszu. Baba ułoży raz-dwa po polsku i już się cieszy. A to Istota Wyższa zwana mężczyzną musi się najwięcej namęczyć
| Kormaciek napisał/a: | Krejta tam nie ma |
Jak to nie? Przecież śpi pod kurtkami |
_________________ "Capitalism is the fullest expression of anarchism, and anarchism is the fullest expression of capitalism."
Murray Rothbard |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:37
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | Niezłe, ale bardzo rozmazane. Krejt wygląda jakby spał |
Jak to pewien forumowicz napisal "i sie potem dziwi ze go wkrecamy".
Uboot tez niezle wyglada na tym zdjeciu.
A zyczonka ok. Wklejcie mnie tylko gdzies na fote . |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Kurczak

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:38
|
|
|
*niuch niuch* czuje przejawy szowinizmu xD *zezuje na Gehenne* em he he ... po co jej ten tasak ?
Tak apropo Vanti mamy czas do godziny 1:00 naszego czasu. chyba ne ? lub też to moisa się myli. |
_________________ " Kiedy wstępujesz w przepaść, Twoje życie zyskuje jasno określony kierunek. " - Terry Pratchett |
|
|
|
 |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:42
|
|
|
| Słupek napisał/a: | | Baba ułoży raz-dwa po polsku i już się cieszy. A to Istota Wyższa zwana mężczyzną musi się najwięcej namęczyć |
Oj Słupek, uważaj... Udam że tej baby nie widzialam, bo to mogloby się dla ciebie źle skończyć. Co do raz-dwa, to się mylisz... Zresztą ceiekawa jestem jak ty byś to napisał. A Istota wyższa to jakiś żart chyba
Tasak narazie czeka w pogotowiu, ale zawsze po ręką |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:45
|
|
|
Okej drogie dzieci, sprawa wygląda tak - do kartki mojego autorstwa dorzucamy takie oto życzonka stworzone kolektywną pracą (Gehenny, Kormacika, Kurczaka oraz mojej):
Maybe it is hard to bugger a headgehog, but belive us Mr Pratchett, it is harder to find Your e-mail and write some good wishes.
The great A'Tuin, turtle of the world travels through the endless multiversum. But as everything he has his begining - he had to hatch someday. Even the biggest have there birthday and that's no cause to complain. Without A'Tuin the Disc wouldn't exist - likewise without Pratchett. Both of you are architects who create the "flat" world. I don't know if A'Tuin celebrates his birthday, but if he did, certainly we would wish him the same as you: lots of space and sens of freedom, no suns/comets/moons on your way, the feeling that time has stoped and you don't have to hurry nowhere or to any destination - to which you constantly aspire, which gives our existence meaning.
The photo was taken during a celebration promoting the polish publication of " The Last Continent ". On the meeting with the translator (Mr. Piotr W. Cholewa) came our representation of Discworl forum "Ulice Ankh-Morpork" [eng. "The Street of Ankh-Morpork"] (from left: Vanti, Kormaciek, Aida, Piotr W. Cholewa, Qbjak, Erpegis). During this promotion theatrical group named Słudzy Metatrona performed polish version of "Waltzing Matilda" (lyrics was translated by Ela) . Of course we wore hats with corks (on photo has got one on his head), coz' we were swagmen.
Może być? |
| |
|
|
|
 |
Kurczak

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:47
|
|
|
| Moisa jak najbardziej popiera ... *pasuje go gumowym kurakiem* tak więc masz me błogosławieństwo i idź głosić słowa prawdy ! ... możesz tez przynieść troche frytek. |
|
|
|
 |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:54
|
|
|
| Świetnie. To teraz trzeba to załadowac i migiem wysłać. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:56
|
|
|
Czynność w toku. Proszę czekać na oficjalny raport |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:58
|
|
|
| robi Uboot, więc weźcie jakieś środki uspokajające :] |
|
|
|
 |
Kurczak

|
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 00:00
|
|
|
| *łyka prozak i wpatruje się bez sensu w monitor* w sumie to mamy jeszcze całą godzine no ale nie ważne ... pewnie o tym wiecie, a ja się powtarzam bez sensu. taaak tak robaki i inne takie ... no nie ważne. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 00:03
|
|
|
Co mi sie wydaje niepoprawne:
Maybe it is hard to bugger a headgehog, but belive us Mr Pratchett, it is harder to find Your e-mail and write some good wishes.
The great A'Tuin, turtle of the world, travels through the endless multiversum. But as everything he have had (albo had, bo gramatyka nie jest moja mocna strona) his begining - he had to hatch someday. Even the biggest (tutaj stracilismy poslka dwuznacznosc o ktora chyb chodzilo Gehennie - the greatest, czyli) have there birthday and that's no cause to complain. Without A'Tuin the Disc wouldn't exist - likewise without Pratchett. Both of you are architects who create the "flat" world. We don't know if A'Tuin celebrates his birthday, but if he did, certainly we would wish him the same as you: lots of space and sens of freedom, no suns/comets/moons on your way, the feeling that time has stoped and you don't have to hurry nowhere or to any destination (to brzmi dziwnie, ale ja sie znam, jak juz napisalem) - to which you constantly aspire, which gives our existence meaning. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
|
|