|
[#FF] Pająk |
| Autor |
Wiadomość |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 15 Październik 2008, 08:19
|
|
|
| Fluffy napisał/a: | | Taka forma nazywana jest miniaturką. Krótka, nie musi mieć akcji, raczej skupia się na zakończeniu, zaskakującej/śmiesznej/wstawić przymiotnik puencie (przynajmniej większość). |
To jeżeli to miało być to, to nie ma żadnej z wymienionych / tu wstawić przymiotnik / aż takiej puenty
Ale próbuj, zaskakuj nas czymś nowym. Trzeba eksperymentować. Gdyby Terry nie eksperymentował z gatunkiem nie byłoby ŚD! |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 15 Październik 2008, 10:06
|
|
|
| Dla mnie jest wyraźnie zaakcentowane, że Vetinari miewał z Margolottą stosunki nie tylko przyjacielskie. Oczywiście nie jest to powiedziane wprost. |
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 15 Październik 2008, 11:01
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | Dla mnie jest wyraźnie zaakcentowane, że Vetinari miewał z Margolottą stosunki nie tylko przyjacielskie. |
No tak, zapewne czasem się również kłócili |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 15 Październik 2008, 11:51
|
|
|
Rzeczywiście, aluzja Pratchetta co do nie tylko przyjacielskich stosunków Vetinariego i Margolotty była aż nadto zrozumiała, and no mistake.
A co do opowiadanka/miniaturki, nie powaliło mnie na kolana. Niby w miarę sprawnie napisane, ale właściwie o niczym, a sam klimat też nie do końca ten co trzeba. IMHO. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Lu-Tze
VIP

|
Wysłany: 15 Październik 2008, 22:36
|
|
|
let's face it. jestem homofobem. przynajmniej w roumieniu Gazety Wyborczej i innych Newsweeków. no nie podoba mi się kiedy się dwaj mężczyśni całują z językiem publicznie. i już. pewnie slash jest nie dla mnie. ale tego fika czytałem z przyjemnością. i zauważyłem w nim fajne rzeczy.
A tak poza tym - to jak ktoś tu na forum pisze FF to jaki by on nie był - mnie cieszy. i doszukiwanie się w nim czegoś innego niż "hołdu królowi" dla mnie nie ma sensu. piszą tu różne/ni zakażeni i tak trzymać. jeśli ktoś ma swoje spojrzenie na Dysk - chwała mu za to, nawet jeśli nie jest absolutnie nowe albo ortodoksyjne.
a i wytykanie braków warsztatu/znajomości realiów/klimatu itd itp też szkodzi więcej niż pomaga. pokazujcie nam wszyscy co wam w duszy rezonuje od PTerry'ego. proszę o jeszcze. |
_________________ Too old to Rock'n'Roll,
too young to die
|
|
|
|
 |
pasztetgnida

|
Wysłany: 21 Październik 2008, 16:11
|
|
|
He, ależ się zrobiło poruszenie... ^^' No i kto by pomyślał... Ehem, w każdym razie wielkie dzięki za chwalenie i krytykę (taak, to drugie jest mniej przyjemne, ale na mnie osobiście działa jak, hm, szturchnięcie w pośladek ^^ - goni do przerzucania i poprawiania tekstów, czyli w gruncie rzeczy i tak wychodzi mi na plus... mwahaha! XD)
Tylko jedno chciałam dodać, odnośnie 'preferencji' Vetinariego... To fanFICTION. Mówi wam coś to słowo? Na crossovery nikt się tak nie rzuca jak na takie drobiazgi. (ehem, okej, dobra, może to nie taki znowu drobiazg... ale wiecie o co mi chodzi ^^;
Co do reszty spraw, na które miałam zamiar wygłosić tyradę - uprzedziła mnie już Fluffy, kiedy mnie nie było ^^; Chyba powinnam ją zrobić moim rzecznikiem prasowym czy czym... ^^;
Tak czy kwak, jeszcze raz dzięki wszystkim ^__^ |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 21 Październik 2008, 18:56
|
|
|
Mniej daszków w wypowiedziach |
|
|
|
 |
Fluffy

|
Wysłany: 22 Październik 2008, 21:17
|
|
|
A na dodatek nie zamknęła nawiasu! O!
| pasztetgnida napisał/a: | | (ehem, okej, dobra, może to nie taki znowu drobiazg... ale wiecie o co mi chodzi ^^; |
Czyż to nie straszne?
Rzecznikiem...? W sumie.. mogę zostać. Mam już niejakie doświadczenie... W takim razie zmieniam zdanie!
Jako przedstawiciel prasowy pasztetgnidy, vel mojej siostrzycy, żądam równouprawnienia daszków na forum! Czy sprawiedliwym jest docenianie minek, buziek i innych żółto-oczo-rażących ikonek, przy jednoczesnej dyskryminacji daszków? Wołam do Waszych sumień, Forumowicze! Nie przechodźcie obojętnie wobec tego strasznego nieszczęścia, które dotknęło Bogu ducha winne daszki!
PS: Chętnych do obrony daszków przed wyginięciem zapraszam do włączenia się do charytatywnej organizacji Chrońmy Polskie Daszki (w skrócie CPD)!
PS 2: A jakby coś, to o offtop oskarżać nie mnie, tylko paszteta albo Pasikorka, oni zaczęli rozmowę o daszkach i Rzeczniku! |
_________________ Wymyślcie to szybko - jeśli się nawet mylicie, to co z tego? Może będziecie mieli szczęście i zastosujecie złe rozwiązanie w taki sposób, że zadziała?
-Walter Slowotsky
Droga do Ehvenor, Joel Rosenb
http://podpisdlaklimatu.vattenfall.pl/ - podpisz, ratuj klimat! |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 22 Październik 2008, 23:05
|
|
|
Przez kilka sekund zastanawiałem się, czy nie postraszyć Cię ostem. Ale mi przeszło. W każdym bądź razie basta! I dobranoc |
|
|
|
 |
|
|