|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
Nick - jego historia... |
| Autor |
Wiadomość |
Blek_Rajder

|
Wysłany: 17 Luty 2005, 22:08
|
|
|
| Mojemu koledze wymyśliłem ksywe CHIPSman, ponieważ potrafił na przerwach między lekcjami zjadać po 12 paczek chipsów. Nosił dumną ksywkę przez kilka miesięcy, ale od kiedy postanowiłem wołać na niego CIPsmen zmienił ją na KRONRZOWNICK. A ta ksywka strasznie mi się nie podoba. Kiedyś również żadna ksywka do mnie nie pasowała, więc podpisywałem się niezwykle pomysłowym $zymon. Ale od dwóch lat jestem Black_Riderem i strasznie mi to pasuje. |
_________________ - JAK WSADZAJĄ DO ŚRODKA TE KAWAŁKI CZEKOLADY? (...) PRZECIEŻ CZEKOLADA POWINNA ROZPUŚCIĆ SIĘ PRZY PIECZENIU...
- - - - - - - -
jupikajej
http://www.last.fm/user/blekrajder/ |
|
|
|
 |
Niania_Ogg [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Luty 2005, 11:58
|
|
|
| Hmm Twój kolega chyba wątpliwie mieścił się później w drzwiach ;P |
|
|
|
 |
Blek_Rajder

|
Wysłany: 18 Luty 2005, 15:48
|
|
|
Waży tyle, co ja - 65 kg na 180 cm. Więc w drzwniach się mieści, a nawet ja się zmieszczę na upartego razem z nim. |
_________________ - JAK WSADZAJĄ DO ŚRODKA TE KAWAŁKI CZEKOLADY? (...) PRZECIEŻ CZEKOLADA POWINNA ROZPUŚCIĆ SIĘ PRZY PIECZENIU...
- - - - - - - -
jupikajej
http://www.last.fm/user/blekrajder/ |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 18 Luty 2005, 15:52
|
|
|
A Aida ? Coś mi się zdaje, że jest taki program Aida |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 19 Luty 2005, 17:51
|
|
|
Mój nick powstał w przypływie iskierki do szarej komórki, bo był potrzebny nick. Nie chciałam brać imienia postaci ŚD, a że lubię Bibliotekarza, to czemu nie miała by być jego wersja żeńska? Osobiście nigdy nie spotkałam faceta w tym fachu.
Mówią do mnie różnie: Dudek (od nazwiska), Zul, Śmierć (mówią, że jestem cholernie do niego podobna i nie chcą z tego zrezygnować), Sam (od Vimesa oczywiście ), przez pewien czas byłam nawet Nobbym . |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 19 Luty 2005, 18:03
|
|
|
| Cytat: | | przez pewien czas byłam nawet Nobbym |
Ooj, nie zazdroszczę |
 |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 19 Luty 2005, 18:14
|
|
|
To przez kuzynkę.
Wybierałyśmy sobie różne postacie z ŚD i jej się dostają najlepsze:
Vetinari, Śmierć, Angua, Myślak, , Niania Ogg, Greebo, Chidder
A mnie dostały się takie:
Nobby, Rincewind, ¦mierć Szczurów, babcia Weatherwax, Gaspode, Teppic, Ysabell, no a od niedawna Sam Vimes |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 19 Luty 2005, 18:17
|
|
|
Ja Myślaka nie zaliczam do grona faworytów. Jeżeli już to Rincen. To jest mój - drugi - zaraz po Blade_Master ulubiony nick - Niestety nie używam go |
 |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 19 Luty 2005, 18:20
|
|
|
Bardzo mi przykro
Ja Myślaka lubię, nie wiem co do niego macie, choć po prawdzie wolę Rince
Dodane: 9.07.05.
Zauważono pewnie (przez moją wstrętną aktywność), że zmieniłam nick.
Powód: zbyt dużo pisania.
Do tego kocham małpy, a nie ma użytkownika Monkey... teraz już jest. Ostatnio zaczęłam słuchać Gorillaz i już wogóle mi to pasuje. |
| |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 22 Maj 2005, 16:12
|
|
|
A ja jestem Esme z powodu nagłego przypływu głupoty,lub też z powodu nagłego odpływu inteligencji. Lubię Babcię, fakt, jest złośliwa,pyskata i wywyższa się nad innych,więc także bardzo do mnie podobna... jednak na necie posługuję się raczej nickiem Sayoko i nie wiem, co mi odbiło z tą Esme...
Z drugiej strony,kiedy się zastanowić,dochodzę do wniosku,iż mogłam wybrać dużo gorzej- np. Magrat lub Perdita. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 13:53
|
|
|
Szpoko, bywa i tak, Sayoko ;P. BTW, co "Sayoko" znaczy? Jakoś w japońskich nie znalazłam...
A ja... Cóż, mój nick jest kradziony. Po chamsku ukradłam imię dziadkowi, jak już go nie potrzebował.
A drugie "S" na początku... Cóż, ma dość niechlubną historię. Byłam wtedy zafascynowana III Rzeszą... No i zostałam esesmanem. Zainteresowanie minęło (jak wiele innych, zresztą), a "S"... Tłumaczę teraz, że Stefanem se każdy może być, ale "SS"tefanem to już nie... |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 15 Czerwiec 2005, 22:49
|
|
|
siemka
dawno mnie nie bylo sporo nowych postow dodano przez pol roku :> dobrze ze sie szkola konczy to moze przeczytam
zawsze chcialem zrozumiec ta gre (okalecz pana cebule). jakos mi sie nie udalo. Ale jak sie rejestrowalem na twoim necie jeszcze kiedys to O.P.C. bylo pierwszym dyskowym nickiem jaki mi przyszedl do glowy |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 15:45
|
|
|
Robiłam porządki i znalazłam coś takiego:
ALIDA noble hol
AIDAN: fire M
AIDEN, AIDAN, AODHAN, AODH: fire celt M
AIDAN: name of a saint eng-saxon
AIDA: help french
AIDAN: fire arabic
SAIDA: Swahili name meaning "helper." Afric
ADA, AIDA, ADDA, ADIA: wealthy english
A'IDAH, AIDA: visiting; returning; reward arabic
HAIDEE: From Greek word meaning "modest."
A'ISHAH, AISHA, AYISHAH: living; prosperous; youngest wife of a Prophet arabic
ALBERT: noble and famous. Diminutives Al and Bert exist.
AHMED: Arabic name meaning "praiseworthy," or "to praise." Variant spelling, Ahmad, exists.
AMAIA: end bask
DIRCK, DIRK: Dutch forms of Theodoric (God's gift)
DICK: Diminutive of Richard, "powerful ruler." Diminutive include Dickie and Dicky.
DELPHINE: French name meaning "woman of Delphi." Sometimes associated with "delphinium" as kind of flower name. Variants include Delphina and Delvene.
HAVELOCK: From surname meaning, "sea war." Old english
MORTIMER: From Old French name meaning "still water" or "dead sea." Diminutive, Mort, exists.english
JONATHAN: Biblical name meaning "gift of God." Variants include Johnathan, Johnathon, Jon, and Jonathon. Nathan is a related name.
INAKI, INIGO: ardent bask
IGNATIUS: Probably of Latin origin, "burning." Variants and diminutives include Iggie, Ignac, Ignace, Ignacio, Ignacius, Ignatious, Ignatz, Ignaz, Ignazio, and Inigo.
INIGO: Spanish form of Ignatius, "fire."
TERENCE: Latin clan name meaning "to rub," "to wear out," or "to use up". Variant, Terrance and Terrence, exist. Diminutive is Terry. |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2005, 18:54
|
|
|
...częstym bywalcem tego forum nie jestem, ale też się wypowiem:
Ja mam w nickname'ie moje imię, bez rzadnych bajerów - ot, poprostu Gracjan,
ewentualnie gdzie indziej Gracjan 87, czy 87-master-G |
|
|
|
 |
Lady Luck

|
Wysłany: 10 Lipiec 2005, 13:50
|
|
|
Mój nick wziął się od serii Final Fantasy; "Lady Luck" przewijało się tu i ówdzie w serii, ale właściwie pochodzi od nazwy Dressphery o nazwie "Lady Luck" własnie. A że nazwa i umiejętności z nią związane mi się spodobały...
No i nick ma jakieś pół roku w sumie... |
_________________ Wystarczy zmieniać kraje i imiona, a jeśli ma się odpowiedni sposób bycia, świat jest otwartym mięczakiem. Na przykład wystarczyło przejechać ledwie sto mil, by stać się lady.. |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 10 Lipiec 2005, 14:09
|
|
|
A czemusz właściwie nie wyjaśniłam pochodzenia mojego obecnego nicka "sayoko"?
Otóż jestem fanką serii "Oh!My Goddess" Kosuke Fujishimy.
Pojawia się tam postać niejakiej Sayoko Mishimy, potwornie wrednej i złośliwej dziewczyny, z którą od razu poczułam pokrewieństwo dusz. Akurat miałam problemy z koleżankami, które znalazły mojego supertajnego bloga prowadzonego pod nickiem "bezimienna" i nyeco się wściekły o zawartość. Zostałam bardzo zwyzywana i zastanawiając się nad nowym imieniem wzięłam pod uwagę przypisywane mi cechy charakteru... ich suma dała Sayoko.
Taki los... najpierw Esme, potem Sayoko. Złośliwcy górą! |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Lumarisea

|
Wysłany: 11 Lipiec 2005, 18:56
|
|
|
Ja swój nick zerżnęłam żywcem z pewnego opowiadania zamieszczonega na łamach czasopisma "Fantasy", gdzie występowała wampirzyca o takim imieniu. I mam nadzieję że nikt nie pozwie mnie do sądu o plagiat |
|
|
|
 |
mort

|
Wysłany: 27 Sierpień 2005, 01:03
|
|
|
Czy nick jest tematyczny czy nie,nie ma wg.mnie wiekszego znaczenia.
Morta pierwszy raz przeczytalem jak za bardzo nie rozumialem całego sarkazmu i ogolnej wizji Discworlda.Pozniej zaczalem sie pojawiac na czacie (bleh) RPG pod tym wlasnie nickiem.Przed kolejnym przeczytaniem Morta i w międzyczasie innych książek z serii przyzwyczaiłem się do nicka, ktory niekoniecznie musi wiązac sie ze ŚD,choć niewątpliwie ułatwia rozpoznanie mnie w tłumie innych użytkownikow sieci jako fana prozy PTerry'ego.Bo Mort to tez Mortmier lub 'nie żywy'.Poza tym na innych forach tez funkcjonuje jako Mort i znajomi tez juz tak na mnie wołaja,a że mi z tym dobrze... |
_________________ Proszę Pana jest słonecznie godzina parę minut, parę minut stąd.
Ja wypuszczam dym, co unosi wiatr, unosi hen, gdzieś tam... |
|
|
|
 |
Kmiot

|
Wysłany: 31 Sierpień 2005, 04:25
|
|
|
A mój mówi wszystko sam za siebie : P
Nie pamiętam skąd się konkretnie wziął i w zasadzie rzadko ktoś do mnie tak mówi. Żadnych głębszych przesłań, żadnych wymyślnych motywacji. Ot, po prostu Kmiot i już. |
|
 |
LudoS

|
Wysłany: 15 Wrzesień 2005, 15:28
|
|
|
| He, a ja swoj nick mam juz od podstawowki kiedy to nauczyciel w-f'u mowil do mnie po imieniu mojego starszego brata, i kumple to podchwycili i zaczeli wolac na mnie LUDO |
_________________ This is all get a little bit complicated.
Póg Mo Thón. |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |