|
Koszulki na spotkanie |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:10
|
|
|
Ma:m małą propozycję (tak, wiem, że nie przyjadę ale no to co? ). Warto byłoby taką koszulkę zafundować panu Cholewie. Będzie to miły gest (i dobra reklama ) i prawnie* na pewno pomoże (a na pewno nie zaszkodzi). Trzeba by było tylko dowiedzieć się jaki rozmiar potrzebny albo dla wszelkiego zafundować XXL. Koszulka oczywiście z dopiskiem "Gość Honorowy".
Edit:Żesz no. Musiałeś mnie Keyff wyprzedzić? Musiałeś?
Edit łon mor tajm:
*-> Oczywiście chodziło mi o prawie. Nie poprawię tego błędu. Niech inni też się pośmieją. |
|
|
 |
Keyff
VIP

|
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:22
|
|
|
tak, bedzie bez goscia honorowego, szczegoly sponsoringu w PM'ach |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:28
|
|
|
To co wy na to, żeby teraz ustalić jeszcze jakąś nazwę dla spotkania. Tak jak konwenty nazywały się: Ziemia jest płaska, tak teraz można wymyślić jakąś nazwę dla naszego spotkania forumowego (biorąc pod uwagę program, to takie zwykłe spotkanie to to nie bedzie taki minikonwent w sumie). Nazwa fajnie by się prezentowała na koszulce typu, jak już pisałem, "Żółw się rusza!" - I spotkanie forumowe.
Jakaś chwytliwa, którka nazwa, kojarząca się ze spotkaniem, albo nie-wiem-co?
Moje propozycje, to jak już wspominałem:
- Żółw się rusza!
- Rychłoż się zejdziem znów?
- TUAM się!
Ewentualnie:
- Modo to Modo!
Dyskusja moze trwać, do około 21, więc śmiało. |
| |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:33
|
|
|
dziwnym nie jest, że do koszulki dla PWC-a dorzucę odpowiednią ilość złot[a]ówek.
A tak BTW Łukaszu: Keyff o koszulce dla Wiadomo Kogo pisał parę postów wyżej.......
A pytanie do Keyff'a (jako podmiotu wykonawczego)- może by tak dorzucić jakiegoś małego żółwia pod ten napis, który ma się znaleźć na plecach?
Takiego symbolicznego w stylu znaleziony o takim:
znalezione na szybko przez google'a
[oczywiście jest to nieśmiała i niezobowązująca propozycja, która nie musi być nawet rozpatrywana w kategoriach realnych]
Jestem (jak już pisałem wcześniej) za Żółw Się Rusza (ew. Chellonian Mobile) |
_________________ |
| |
|
|
|
 |
Keyff
VIP

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:35
|
|
|
tak jakoś "nietenteges".
to znaczy nazwa tak, ale żadna z podanych propozycj jakoś mi się nie podoba.
"Żółw sie rusza" to takie banalne. A czy rysnek czy nie, nie mi decydować. Ale uważam, ze rysunek jest z przodu - z tyłu wystarczy napis.
a co do "ziemia jest płaska" - możemy uzywać tej nazwy, jako że ja organizowałem tamte konwenty mogę z czystym sercem powiedzieć, że bez waszego udziału juz nigdy ich nie zrobię. A tym samym możemy tę nazwę "uforumować". Zwłaszcza że mam fajną autorską animację do hasła "ziemia jest płaska" - którą chciałem podtuningować na potrzeby tego spotkania.
oczywiście ma to swoje wady - konwent to konwent, spotkanie to spotkanie.
co do koszulki PWCa - ja się oczywiście dorzucę. ile będzie trzeba
jak mi przyjdzie do głowy jakieś hasło - dam znać. |
| |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:36
|
|
|
Jak juz coś, to lepiej samemu machnać coś, a takiego żółwia można, można, good idea
Ziemia jet płaska jest fajne, ale można by coś nowego, bo to coś inneog jest, to spotkanie forumowe. BTW, żółw się rusza pasuje tematycznie, nawiązujac do ruchu. |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:39
|
|
|
Moje propozycje. Przynajmniej tyle moge zrobić.
"Sabat Wiedźm" (i Wiedźmaków )
"Unseen Convent"
"Bagaż na prezydenta!"
"Na szczycie Cori Celesti" |
|
 |
Keyff
VIP

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:41
|
|
|
słuchajcie jak ktos narysuje odręcznie i wyśle skan/fotkę to ja na ochotnika moge to potem przerobić na krzywe (nie jeden raz się tę żmudną robotę wykonywało) ale niestety sam rysować za bardzo nie potrafię.
Łukasz: <nienie> |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:42
|
|
|
jak dla mnie moze byc tam co tylko chcecie, wazne zeby kazdy tyl byl taki sam, i tak mysle ze bede mial skomplikowane zadanie zeby im wyjasnic, na jakiej koszulce, jakiego koloru i jakiego rozmiaru maja nadrukowac plik z dana nazwa :/ (czyli odpowiednim nickiem dla kazdego) ehh
pamietajacie ze na tyl macie do dyspozycji format A4, wiec mozna tam wrzucic takze jakas grafike, np zolwia... tylko tak jak pisalem chcialbym miec ostatnia zatwierdzona wersje przed 22 na skrzynce qbajak@go2.pl - wszystkie pytania i sugesttie w kształcie tyłu prosze kierowac do Keyff ewentualnie uskuteczniac wlasne projekty
ja tylko przypomne, ze najwygodniej jesli bedzie to plik corelowy (ze wzgledu na drukarnie) a wszystkie napisy musza koniecznie zostac przerobione na krzywe, zwlaszcza jesli macie zamiar uzywac jakis niestandardowych czcionek |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
| |
|
|
|
 |
Keyff
VIP

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:46
|
|
|
Dobrze Qba - technicznie no problem. Będzie corel, bedą krzywe.
Jak już tak chcecie to niechaj będzie ten banalny "żółw też ma kolce". ech.
aha będę w domku koło 20 - wtedy to zwszystko zrobie, także proszę mi ustalić do tego czasu co ma być. aha i ten przód też bym chciał dostać w corelu czy czymś tam takim jesli mam ksywki wstawiać - jesli nie, to nie. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:50
|
|
|
Keyff podaj maila podaj maila - bo tym przez UAM nie moge plikow dolaczac
edit: albo zrobimy tak
uam.dmkhosting.com/qbajak/przod.cdr
coby sie 10 razy z wiadomościami nie babrac. Jesli chodzi o nicki, mimo ze sie wszyscy jeszcze nie zadeklarowali (i nie stwierdzili rozmiaru koszulek) proponuje zrobic dla kazdego nicka z listy settlera + PWC
najwyzej nie wszystkie zawioze |
| |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 15:58
|
|
|
To ja poproszę rozmiar M, a jeśli można wybrać sobie kolor - to jakiś ciemny - czarny albo ciemnozielony.
I żeby wprowadzić zamieszanie opowiadam się za wersją: "TUAM się" (ale oczywiście przyjmę z pokorą i w cichości ducha każdą inną wersję, jaka zostanie przyjęta ). |
|
 |
Keyff
VIP

|
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 16:21
|
|
|
definitywnie PeWuCe
co do TUAM sie - bez sensu niby co ma to T oznaczac... jak juz wymyslacie jakies nazwy to zeby to mialo rece i nogi, w ogole wszystkie ktore tu padly jakies takie na sile wymyslone... nie podobaja mi sie |
|
|
|
 |
Keyff
VIP

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 16:41
|
|
|
"żółw ma kolce"
"zielony żólw i kolce" <lol> - żartuję
w sumie podoba mi się umieszczenie hasła "rychłoż się zjedziem znów', ale nie jako nazwy tylko po prostu jakoś wplesć w tylny nadruk, np. małymi literkami i u dołu.
Bo na anzwę to się nie nadaje.
I chyba najbarxziej mi się mimo wszystko podoba wymowne "spotkanie forum UAM"
i tak jak było dalej no i poniżej "Rychłoż się zejdziem znów?"
ale oczywiście dostosuję się. no chyba że do 20:00 żadne decyzje wspólne nie zapadną to wtedy zrobie po swojemy a Wy się dostosujecie [nie, to nie jest szantaż, to jest determinacja, żeby się udało] |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 18:21
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | Agata... to co? nici z bodypaintingu |
Jakie nici??? Jak tak bardzo chcesz, to przywiozę farby i cię ślicznie pomaluję . Podobno mam zacięcie artystyczne . Ale wtedy musiałbyś sobie owinąć tą koszulkę wokół głowy... Nie wyglądałoby to chyba za ciekawie...
| QbaJak napisał/a: | | co do TUAM sie - bez sensu niby co ma to T oznaczac... jak juz wymyslacie jakies nazwy to zeby to mialo rece i nogi, w ogole wszystkie ktore tu padly jakies takie na sile wymyslone... nie podobaja mi sie |
No, samo T niestety nic, ale razem to tak fajnie brzmi, jakby - "tułam się po UAM". Ewentualnie mogłoby być "tUAM się", albo "A'TUAM się" , ale to już takie luźne sugestie. Piszcie, co checie - i tak będę zadowolona, że mam koszulkę ze zjazdu |
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 18:31
|
|
|
Tak, Qba, TUAM się! miało być aluzją do tułania się i do UAM:
| Agata_G napisał/a: | | No, samo T niestety nic, ale razem to tak fajnie brzmi, jakby - "tułam się po UAM". |
Ale pomysł Agaty też przedni z A'TUAM się!
Pomysł Keyffa Żółw ma kolce! też fajny jako hasło (ze spotkaniem się nie kojarzy, ale fajne).
| QbaJak napisał/a: | | ogole wszystkie ktore tu padly jakies takie na sile wymyslone... nie podobaja mi sie |
A jakie mają być? Przepisane? Jak nie trafi cząstka odpowiednia, to ciężko Sam coś wymyśl, a nie! |
|
|
|
 |
Mab
VIP

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 19:57
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | jak dla mnie moze byc tam co tylko chcecie, wazne zeby kazdy tyl byl taki sam, i tak mysle ze bede mial skomplikowane zadanie zeby im wyjasnic, na jakiej koszulce, jakiego koloru i jakiego rozmiaru maja nadrukowac plik z dana nazwa :/ (czyli odpowiednim nickiem dla kazdego) ehh |
ech...
ale jeśli możliwy będzie nie tylko wybór rozmiaru, ale koloru i kroju, to jestem za opcją koszulki damskiej na ramiączkach.
Ja osobiście innych raczej nie noszę, a tak reklama zapewniona
dla mnie poproszę małą czarną, innymi słowy #000000 S ; )
Jeśli wybrany zostanie Jeden Właściwy Krój, także.
co do napisu
"13.-14. maja", niestety też wygląda mało zręcznie (zdecydowanie mniej niż "13-14 maja"), ale jest chyba najbardziej poprawne (choć specem nie jestem)
skrót UAM - hmm, zawsze moim pierwszym skojarzeniem był pewien uniwersytet w Poznaniu. niby nie jest to problem, ale opowiadam się jednak za rozwinięciem skrótu lub, podobnie jak wawrzyniec, za pełną nazwą Forum. wiem, że długa...
co do nazwy/hasła, to "fabricati diem, pvnc" zawsze mi się podobało, poza tym brzmi mądrze i daje do myślenia <lol>
czyli całość:
fabricati diem, pvnc!
spotkanie 13.-14. maja 2006
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne
www.ankh-morpork.w.pl
(aha, wykrzyknika w oryginale nie ma, tak dodałam. no i tekst był DUŻYMI, o ile pamiętam) |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 20:10
|
|
|
Mab, z tego, co zauważyłam, to koszulki damskie są zwykle parę złotych droższe od męskich (a powinno być odwrotnie - w końcu idzie na nie mniej materiału ). A poza tym, nie wprowadzajmy zamieszania. QbaJak i tak ma już chyba niezły zgryz z wyborem hasła - a jak jeszcze będzie musiał wybierać kroje... Nie wymagajmy za wiele. To w końcu facet
A swoją drogą, to był niezły pomysł z koszulką forumową. Dzięki temu damskiej populacji odpadnie największy problem: "w co się ubrać". Dziękujemy! |
|
 |
|
|