|
Korespondencja z Prószyńskim |
| Autor |
Wiadomość |
I.Inni

|
Wysłany: 25 Listopad 2005, 14:08
|
|
|
| Straszydło napisał/a: | | A w Polsce warto to będzie wydawać dopiero, gdy nadgonimy z tłumaczeniami Anglię. Inaczej PWC by musiał chyba okrawać tłumaczenie ze spoilerów... |
OT: Albo na okładce dać wielkimi literami: UWAGA, SPOILERY! |
_________________ This whole death thing is starting to get a little played out. I mean, who dies nowadays anyway? |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 25 Listopad 2005, 15:05
|
|
|
re up
chyba bym z krzesla spadl przy takim tekscie
fakt, ze z DC jest taki problem
Jak wydadza pierwsza (ja mam papierowe DC Updated - do 'Hogfathera') to bym nie kupil.
Natomiast dac tekst z wyprzedzniem psuje fanom czytanie, a nie mowiac juz o tym jakie problemy mial by PWC. Przeciez rzeczy w DC sa z ksiazek, wiec musialby je miec wszystkie przetlumaczone. Gdyby tlumaczyl od strony DC, to tlumaczenie straciloby mocno na jakosci.
No i oczywiscie podstawowe pytanie w mailu to 'jaki jest plan wydawniczy', czyli glownie co z TLC i NSD 3.
No i mozesz ladnie podziekowac za Sztuke. Oczywiscie to niepotrzebna kurtuazja, bo w koncu w ten sposob oni zarabiaja kase, ale to dobrze wplywa na ludzi . |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Grudzień 2005, 15:53
|
|
|
Mam wiecej szczescia niz Kor. Mi Proszynski zawsze odpowiada .
Otrzymalem takie oto informacje:
- The Last Continent w lutym (pod koniec)
- Carpe Jugulum w maju
- Nauka Świata Dysku 3 - jeszcze nie wiadomo
To tyle na chwile obecna. Mam nadzieje, ze nie bedzie juz takich poslizgow jak z TLC.
Kor, moze nie napisales paru dodatkowych milych slow (za ktore ja nawet dostalem podziekowanie ). |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 22 Grudzień 2005, 19:47
|
|
|
| settler napisał/a: | | Mam wiecej szczescia niz Kor. Mi Proszynski zawsze odpowiada |
A może poprostu mają już jakieś....bo ja wiem...zaufanie do Ciebie. Nie pierwszy raz się z nimi kontaktujesz i jeszcze się na Tobie nie zawiedli. Pozatym Prowadzisz-w moim odczuciu i nie umiejszając tutaj zasług ani sukcesów innym twórcom- jedną z największych stron o Dysku w Polsce, co także mogło się przedłożyć na chęć korespondowania właśnie z Tobą.
A może Kor poprostu zachował się jak zwierzak w mailu a odbiorca to wyczuł i się go "przestrachał"
Teraz Set daj szybko newsa na stronce, żeby prószek wiedział że nie zatrzymałes go dla siebie |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 22 Grudzień 2005, 21:16
|
|
|
Ja się nie nadaję do takich listów, i chyba zadałem trochę niewygodnych pytań (DMG). Dobrze Set, zę wziałeś sprawy w swoje ręcę, chociaż ja też napisałem jedno miłe słowo.
P.S.
Chyba przejąłeś posadę po Banicie |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Grudzień 2005, 23:34
|
|
|
Mysle, ze nie kojarza mnie z autorem strony.
Po pierwsze nie pisalem tego w mailu, po drugie - w takich mailach podpisuje sie imieniem i nazwiskiem, ktorych nie ma stronie.
A posade moge przyjac. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 24 Luty 2006, 00:58
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Chyba przejąłeś posadę po Banicie |
Masz chłopcze moje błogosławieństwo Będe zaglądał częściej, ale czasu na pisanie do Prószyńskiego już raczej nie znajdę... |
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 00:22
|
|
|
Prószek sobie przekalkulował, że w 2009 zrównamy się mniej więcej z Anglią. Niby fajnie, ale ja się nie cieszę, bo o ile nie będą wtedy wydawali gadżetów, to trzeba będzie prawie rok czekać na nowe powieści |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 00:57
|
|
|
Kor, zadziwiasz mnie dzisiaj.
Jak to sie nie cieszysz? W końcu będziesz miał książki po polsku w miarę aktualne, bez oczekiwania przez kilka lat po premierze i się nie cieszysz? W mordę nie kumam i nie rozumiem. Jeszcze niedawno narzekałeś, że Czesi to mają lepiej bo u nich wszystko w miarę aktualne i idą "łeb w łeb" z wydaniami angielskimi, a teraz taki wyskok. Widać nie dogodzisz |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 07:07
|
|
|
Nie zrozumiałeś mnie. Z jednej strony fajnie, będziemy wszystko mieli, ale z drugiej żal, ze jak już będziemy mieli mieli wszystko, to nie będzie nic w zanadrzu, co PWC będzie mógł przetłumaczyć, i trzeba będzie czekać aż Pratchett napisze
[ Komentarz dodany przez: Krejt: 3 Grudzień 2007, 09:50 ]
No i może w końcu zaczniecie czytać coś mądrzejszego, niż ten cały Pratchett. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 21:34
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | Nie zrozumiałeś mnie. Z jednej strony fajnie, będziemy wszystko mieli, ale z drugiej żal, ze jak już będziemy mieli mieli wszystko, to nie będzie nic w zanadrzu, co PWC będzie mógł przetłumaczyć, i trzeba będzie czekać aż Pratchett napisze
|
Zawsze są jeszcze, Kormaćku, kalendarze, które też przetłumaczyć trzeba I może w końcu będą co roku... |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 21:46
|
|
|
Akurat kalendarzy nie trzeba tłumaczyć |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 21:51
|
|
|
| Odnosze wrazenie, ze Krasnoli chodzilo o terminarze, nie kalendarze (wnioskujac z tego "I może w końcu będą co roku..."). Jesli tak, no to faktycznie trzeba je tlumaczyc.. |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
aschar

|
Wysłany: 4 Grudzień 2007, 20:10
|
|
|
I w każdym takim terminarzu nieocenione Dobre Rady Niani Ogg... |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
|
|