Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Korespondencja z Prószyńskim
Autor Wiadomość
I.Inni 

Wysłany: 25 Listopad 2005, 14:08   

Straszydło napisał/a:
A w Polsce warto to będzie wydawać dopiero, gdy nadgonimy z tłumaczeniami Anglię. Inaczej PWC by musiał chyba okrawać tłumaczenie ze spoilerów...

OT: Albo na okładce dać wielkimi literami: UWAGA, SPOILERY!

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 25 Listopad 2005, 15:05   

re up
chyba bym z krzesla spadl przy takim tekscie

fakt, ze z DC jest taki problem
Jak wydadza pierwsza (ja mam papierowe DC Updated - do 'Hogfathera') to bym nie kupil.
Natomiast dac tekst z wyprzedzniem psuje fanom czytanie, a nie mowiac juz o tym jakie problemy mial by PWC. Przeciez rzeczy w DC sa z ksiazek, wiec musialby je miec wszystkie przetlumaczone. Gdyby tlumaczyl od strony DC, to tlumaczenie straciloby mocno na jakosci.

No i oczywiscie podstawowe pytanie w mailu to 'jaki jest plan wydawniczy', czyli glownie co z TLC i NSD 3.
No i mozesz ladnie podziekowac za Sztuke. Oczywiscie to niepotrzebna kurtuazja, bo w koncu w ten sposob oni zarabiaja kase, ale to dobrze wplywa na ludzi :D .

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 22 Grudzień 2005, 15:53   

Mam wiecej szczescia niz Kor. Mi Proszynski zawsze odpowiada ;) .

Otrzymalem takie oto informacje:
- The Last Continent w lutym (pod koniec)
- Carpe Jugulum w maju
- Nauka Świata Dysku 3 - jeszcze nie wiadomo

To tyle na chwile obecna. Mam nadzieje, ze nie bedzie juz takich poslizgow jak z TLC.

Kor, moze nie napisales paru dodatkowych milych slow ;) (za ktore ja nawet dostalem podziekowanie :D ).

Uboot 
Moderator

Wysłany: 22 Grudzień 2005, 19:47   

settler napisał/a:
Mam wiecej szczescia niz Kor. Mi Proszynski zawsze odpowiada

A może poprostu mają już jakieś....bo ja wiem...zaufanie do Ciebie. Nie pierwszy raz się z nimi kontaktujesz i jeszcze się na Tobie nie zawiedli. Pozatym Prowadzisz-w moim odczuciu i nie umiejszając tutaj zasług ani sukcesów innym twórcom- jedną z największych stron o Dysku w Polsce, co także mogło się przedłożyć na chęć korespondowania właśnie z Tobą.

A może Kor poprostu zachował się jak zwierzak w mailu a odbiorca to wyczuł i się go "przestrachał" :wink:

Teraz Set daj szybko newsa na stronce, żeby prószek wiedział że nie zatrzymałes go dla siebie :P

Pasikorek 
Moderator

Wysłany: 22 Grudzień 2005, 21:16   

Ja się nie nadaję do takich listów, i chyba zadałem trochę niewygodnych pytań :wink: (DMG). Dobrze Set, zę wziałeś sprawy w swoje ręcę, chociaż ja też napisałem jedno miłe słowo. :mrgreen:

P.S.
Chyba przejąłeś posadę po Banicie :wink:

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 22 Grudzień 2005, 23:34   

Mysle, ze nie kojarza mnie z autorem strony.
Po pierwsze nie pisalem tego w mailu, po drugie - w takich mailach podpisuje sie imieniem i nazwiskiem, ktorych nie ma stronie.

A posade moge przyjac.

banita 

Wysłany: 24 Luty 2006, 00:58   

Kormaciek napisał/a:
Chyba przejąłeś posadę po Banicie

Masz chłopcze moje błogosławieństwo :D Będe zaglądał częściej, ale czasu na pisanie do Prószyńskiego już raczej nie znajdę...

Pasikorek 
Moderator

Wysłany: 16 Wrzesień 2007, 22:47   

Prószyński zmienił szaty:

:arrow: http://www.proszynski.pl/...9663-1-16-.html

Pasikorek 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 00:22   

Prószek sobie przekalkulował, że w 2009 zrównamy się mniej więcej z Anglią. Niby fajnie, ale ja się nie cieszę, bo o ile nie będą wtedy wydawali gadżetów, to trzeba będzie prawie rok czekać na nowe powieści :|

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 00:57   

Kor, zadziwiasz mnie dzisiaj. :shock:

Jak to sie nie cieszysz? W końcu będziesz miał książki po polsku w miarę aktualne, bez oczekiwania przez kilka lat po premierze i się nie cieszysz? W mordę nie kumam i nie rozumiem. Jeszcze niedawno narzekałeś, że Czesi to mają lepiej bo u nich wszystko w miarę aktualne i idą "łeb w łeb" z wydaniami angielskimi, a teraz taki wyskok. Widać nie dogodzisz :shock:

Pasikorek 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 07:07   

Nie zrozumiałeś mnie. Z jednej strony fajnie, będziemy wszystko mieli, ale z drugiej żal, ze jak już będziemy mieli mieli wszystko, to nie będzie nic w zanadrzu, co PWC będzie mógł przetłumaczyć, i trzeba będzie czekać aż Pratchett napisze :wink:

[ Komentarz dodany przez: Krejt: 3 Grudzień 2007, 09:50 ]
No i może w końcu zaczniecie czytać coś mądrzejszego, niż ten cały Pratchett. :roll:

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 21:34   

Kormaciek napisał/a:
Nie zrozumiałeś mnie. Z jednej strony fajnie, będziemy wszystko mieli, ale z drugiej żal, ze jak już będziemy mieli mieli wszystko, to nie będzie nic w zanadrzu, co PWC będzie mógł przetłumaczyć, i trzeba będzie czekać aż Pratchett napisze :wink:

Zawsze są jeszcze, Kormaćku, kalendarze, które też przetłumaczyć trzeba :) I może w końcu będą co roku...

Pasikorek 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 21:46   

Akurat kalendarzy nie trzeba tłumaczyć :P

Anakolut 

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 21:51   

Odnosze wrazenie, ze Krasnoli chodzilo o terminarze, nie kalendarze (wnioskujac z tego "I może w końcu będą co roku..."). Jesli tak, no to faktycznie trzeba je tlumaczyc..

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 4 Grudzień 2007, 17:54   

Anakolut napisał/a:
Odnosze wrazenie, ze Krasnoli chodzilo o terminarze, nie kalendarze (wnioskujac z tego "I może w końcu będą co roku..."). Jesli tak, no to faktycznie trzeba je tlumaczyc..

Owszem. Kalendarze zeszytowe, nie ścienne :)

aschar 

Wysłany: 4 Grudzień 2007, 20:10   

I w każdym takim terminarzu nieocenione Dobre Rady Niani Ogg... :P

Odpowiedz do tematu