|
Komiksy internetowe |
| Autor |
Wiadomość |
bele

|
Wysłany: 20 Luty 2008, 19:31
|
|
|
Aida - zaraz przeczytam twój komiks i sie wypowiem.
Wy myślicie, że macie spaczone poczucie humoru bo bawi was to co robi dem?
Ja osobiście znam dema. To dopiero jest spaczony człowiek. Chodzące poczucie humoru
Swoją drogą - na tegorocznym WSK (15 marca) wychodzi do sprzedaży album "Bossi i Bosso: O jedną umowę za daleko" - 32 strony premierowej historii. Scenariusz Dem, rysunki Vigor.
Jestem jednym z nielicznych, którzy już mają lekturę za sobą (zalety bycia wydawcą ) - naprawde warto. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
romeczek1982

|
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 18 Marzec 2008, 22:42
|
|
|
| Cytat: | | dobrze jest znac angielsk |
Nie tylko z powodu komiksów |
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 21 Marzec 2008, 12:43
|
|
|
Kucze nie mam pomysłu na świąteczny odcinek. |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 27 Kwiecień 2008, 21:37
|
|
|
Cyainide and Happiness
Czyli czarny i bardzo niepoprawny politycznie humor. Często na granicy dobrego smaku. Czterech autorów. Aktualizowany codziennie. |
_________________ This whole death thing is starting to get a little played out. I mean, who dies nowadays anyway? |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 27 Kwiecień 2008, 22:43
|
|
|
| Cyanide and Happiness jest prawdopodobnie najlepszym komiksem sieciowym aktualizowanym codziennie. Wiele razy się płakało ze śmiechu. Świetne jest też Wulfmorgenthaler czy Perry Bible Fellowship (PBF aktualizowane raz na jakiś czas) |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 25 Maj 2008, 15:11
|
|
|
| 1.000.000 Miles Away zakończone. |
_________________ This whole death thing is starting to get a little played out. I mean, who dies nowadays anyway? |
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 31 Maj 2008, 02:24
|
|
|
Futerkowce
przeczytałem cały temat i albo nie zauważyłem, albo nikt dotąd nie podał. Znacie? Ja odkryłem przypadkiem dość dawno temu i od tamtej pory jestem wiernym fanem. Odcinki z kucykiem i karkówką mnie po prostu rozwaliły (a niepowstrzymany śmiech zaowocował wywaleniem z zajęć informatyki...). Bardzo szczerze polecam, mimo iż ostatnio zdarzają się niestety coraz dłuższe przerwy... |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 24 Wrzesień 2008, 22:26
|
|
|
| Duże Ilości Naraz Psów Dema wróciły! |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 30 Październik 2008, 15:56
|
|
|
Hell Hotel
Nowy komiks autorów świetnego Bug City. Tym razem stripy o synu Szatana, który ucieka z Piekła i zaczyna prowadzić stary hotel na odludziu. Póki co, średnio zabawne, ale może się rozkręci. Uznanie budzi, że autorzy obiecują regularne aktualizacje co poniedziałek, środę i piątek. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 1 Grudzień 2008, 22:27
|
|
|
Rice Boy
Opowieść fantasy o niejakim Rice Boyu, który być może jest wybrańcem, którego nadejście zostało przepowiedziane ponad 3000 lat temu. Ale pewności nie ma, tym bardziej, że osoby powołane do poszukiwań wybrańca tracą wiarę w sens swojej misji. Rice Boy rusza w podróż, ale jest ktoś, kto chce mu przeszkodzić...
Podróż będzie długa (439 stron!) i pełna niezwykłych krain i dzikich stworzeń. Wszystko okraszone świetną oprawą graficzną, budującą klimat. Żal tylko, że autor nie rozwinął bardziej niektórych wątków (Golgo!), ale nadrabia to paroma poruszającymi scenami (śmierć Calabasha, utrata wiary przez TOE). |
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 2 Grudzień 2008, 13:45
|
|
|
Gamer 9
Od gracza dla graczy. Komiks jest niesłychanie śmieszny dla ludzi, którzy grali w nieco starsze tytuły. Oprócz samego komiksu warto poczytać zamieszczone poniżej wpisy - kawał historii gier i sporo ciekawostek z nimi związanych. |
_________________ stalowe ostrze twojego miecza
tysiące głów kruszy i tnie
niewinna krew, tysiące ciał
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!! |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 11 Styczeń 2009, 15:52
|
|
|
Order of Tales
Kolejny komiks autora Rice Boy. Akcja dzieje się w tym samym świecie, co RB, ale setki lat wcześniej (nie jest to jednak prequel RB, choć, jak się zdaje, co najmniej jedna postać z poprzedniego komiksu odegra pewną rolę w OoT). Tym razem w czerni i bieli, z poważniejszym klimatem. Koark jest ostatnim dziedzicem tytułowego Zakonu Opowieści. Musi on odnaleźć pewną historię, zwaną Wzgórze Kościanego Zikkuratu (wolne tłumaczenie The Ascent of the Bone Ziggurat). Tymczasem wplątuje się on w - na to wygląda - większy spisek...
Komiks jest wciąż aktualizowany. 184 strony, update'y co niedziela. Polecam. |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 15 Luty 2010, 17:57
|
|
|
W razie gdyby ktoś kiedyś czytywał:
The Movie
wróciło w zeszłym tygodniu. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 15 Luty 2010, 18:39
|
|
|
| bele napisał/a: | W razie gdyby ktoś kiedyś czytywał:
The Movie
About fuckin' time...
Tęskniłem... |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 15 Luty 2010, 18:43
|
|
|
Nie ma to jak stara tradycja webkomiksowa - ogłaszać koniec komiksu a za parę miesięcy go reaktywować. Komiks internetowy nie zawieszony przynajmniej trzy razy, to nie komiks. ^^ |
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 15 Luty 2010, 18:48
|
|
|
| bele napisał/a: | W razie gdyby ktoś kiedyś czytywał:
The Movie
i jakże trafiony komiks |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 15 Luty 2010, 19:13
|
|
|
| Czytywaliśmy, czytujemy i będziemy czytać!^^ |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 26 Czerwiec 2010, 00:49
|
|
|
Nie wiem, czy mogę to potraktować jako komiks, czy też wrzucić w Istotę Istot....
Tym niemniej ląduje tutaj.
Podoba mi się w dużej mierze;) |
_________________ |
|
|
|
 |
|
|