Przesunięty przez: QbaJak 27 Marzec 2006, 11:03 |
Nazwy wszystkich Gildii i bohaterów po polsku i w oryginale |
| Autor |
Wiadomość |
kruspe
|
Wysłany: 26 Wrzesień 2005, 20:56 Nazwy wszystkich Gildii i bohaterów po polsku i w oryginale
|
|
|
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum
Mam prośbe do wszystkich fanów ŚD piszących na tym forum, otóż pilnie potrzebuję nazwy wszystkich Gildii oraz imiona/nazwy bohaterów książek w języku polskim i angielskim. Szukałem tego ale nigdzie nie mogę znaleść tych informacji więc zwracm się do Was forumowicze mam nadzieję że nie sprawię dużego kłopotu
z góry dziękuje
pozdrawiam |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 26 Wrzesień 2005, 23:35
|
|
|
człowieku poczekaj pare lat to wszystko znajdziesz na www.wesd.go.pl, a jak na razie masz tam bohaterow postacie drugo/trzecio/i nawet osmio(?) planowe z Ciekawych Czasów i Ostatniego Bohatera... no moze bez tych najgłówniejszych, wiadacych prym w innych ksiazkach jak np. Rincewind czy Vetinari ale z tym nie powinno byc klopotu (przperaszam nie miglem sie powstrzymac )
z gildii to masz w jezyku angieslkim z DC (tlumaczyc juz mi sie nie chce) zreszta pisac tez nie wiec moga zdarzyc sie literowki (ah ten OCR ) - co do nazw bohaterow ksiazek - to wszystkich raczej bedzie tak trudno, w tym celu powstaje walsnie podana juz wyzej stronka - pozwol ze przypomne adres: www.wesd.go.pl (:D wiem przeginam czasami ) ale jak sam widzisz raczej nie mam sily dodwac wiecej niz jedna ksiazke na 1-1,5 miesiaca
Accountants' and Usurers' Guild [J, AGD] Actors' Guild [TT]
ALCHEMISTS' GUILD
Architects' Guild [NOC] Armourers' Guild [J]
ASSASSINS' GUILD
Bakers' Guild [GG] Bandits' Guild [LL] Barber-Surgeons' Guild (motto: 'Shave & a Haircut, No Legs') [CJ]
beggars' guild (Fellowship of Beggars) Butchers' Guild Butlers' Guild [AGD] Carters' and Drovers' Guild [TFE] Chefs' Guild [AGD] Confectioners' Guild [TOT]
CONJURERS' GUILD
Dibblers, C. M. O. T., Guild of
DOG GUILD [MAA]
Dunnikin Divers' Guild [FOC] embalmers' guild (Guild of Embalmers and Allied Trades)
ENGRAVERS' (AND PRINTERS') GUILD FIREFIGHTERS' GUILD
fools' guild (Guild of Fools and Joculators and College of Clowns)
GAMBLERS GUILD
Glassblowers' Guild [FOC]
Haberdashers' Guild [P]
Handlemen's Guild [MP]
Historians' Guild [J, TOT]
Lags' Guild (Professional Prisoners) (Chairman - Joe 'Lifer'
Bushyhead) [TGD] Lawyers' Guild [WS]
MERCHANTS' AND TRADERs' GUILD
plumbers' guild (Guild of Plumbers and Dunnikindivers) Priests', Sacerdotes' and Occult Intermediaries' Guild Ratcatchers' Guild [FOC, TAMAHER]
SEAMSTRESSES' GUILD
Shoemakers', Cobblers' and Leatherworkers' Guild [TT] Smugglers' Guild [P]
STRIPPERS' GUILD
Tailors' Guild [TFE]
Teachers' Guild [GG]
thieves' guild (Guild of Thieves, Burglars and Allied
Trades) Towncriers' Guild [TT]
VICTIMS' GUILD
Watch & Clockmakers' Guild [TT, TOT] Watchmen's Guild [TFE]
a teraz skoro juz sie napracowalem i zajelo mi to 10 minut, czy moge spytac po co Ci to - czyzby powstawala nowa stronka o swiecie dysku?.... ah ta zdrowa konkurencja
no i gratuluje tematu - w koncu jakis dyskowy, bo od miesiaca to forum od ŚD coraz bardziej sie oddalało
PS. zwróci uwage na brak enterow w pewnych miejscach... nie bede porpwaiwal |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
kruspe
|
Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 21:26
|
|
|
już odpowiadam po co mi to
otóż na prezentacje z angielskiego wiem że to może głupi powód ale chciałem przygotowac się do tego jak najlepiej
bardzo dziękuje za linka i za nazwy gildii |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 21:46
|
|
|
... - a jako ze 3 kropki nie wystarcza za odpowieni komentarz to napisze tylko ze wcale a wcale sie nie zdenerwowałem
swoja droga to po co Ci wszystkie? zanudzi tych ludzi samym czytaniem nazw tych gildii, co dopiero nauczenie sie ich - zreszta informacji o polowie i tak nigdzie nie znajdziesz, bo wystepuja w pojedynczych zdaniach w ksiazkach bez opisow - wiec jeszcze raz pytam po co wszystkie? - bylo pisac o te najwazniejsze - nie klikalbym tyle myszka |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
kruspe
|
Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 16:59
|
|
|
no to znów się tłumacze
tematem mojej prezentacji jest "describe the trip of your dreams" więc wybrałem podróż po ŚD
fakt, źle napisałem że potrzebuję wszystkich główne wystarczą przepraszam za to że zmarnowałem Twój czas ale jednocześnie dziękuje za pomoc i link
przeglądałem stronkę i jest świetna, skorzystam na pewno
jeszcze raz wielkie dzięki |
|
|
|
 |
|
|