|
Wiedźmikołaj |
| Autor |
Wiadomość |
banita

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 13:30 Wiedźmikołaj
|
|
|
Na stronie Prószyńskiego pojawiła się oficjalna zapowiedź nowej dyskowej książki! Na 20 września planowana jest premiera "Wiedźmikołaja"!!!
Tak więc tym razem Prószyński nie kazał nam długo czekać na nową porcję Świata Dysku.
Oto link do zapowiedzi na stronie Prószyńskiego:
http://www.proszynski.pl/...ksiazka_id=3347
I zapowiedź:
Zapadła noc przed Nocą Strzeżenia Wiedźm. I jest zbyt spokojnie.
Jest też śnieg, latają rudziki i gile, stoją ubrane drzewka, ale daje się wyraźnie zauważyć brak grubego osobnika, który przynosi zabawki...
Susan musi go odnaleĽć przed świtem. Inaczej nie wzejdzie słońce. Niestety, do pomocy ma tylko kruka z apetytem na gałki oczne, Śmierć Szczurów i o boga kaca.
Co gorsza, ktoś wsuwa się jednak przez komin. Tym razem niesie worek zamiast kosy, ale jest w nim coś nieprzyjemnie znajomego...
HO. HO. HO.
To prawda, co mówi±: "Lepiej uważaj..."
Niestety nie wiadomo jeszcze jak będzie wygl±dać okładka nowej ksi±żki. |
|
 |
Vende
Gość
|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 13:54
|
|
|
Szok. Jestem w szoku. Glebokim.
Z ta czescia jestem naprawde ciekawy jak Cholewa ominie klnacego naprawde soczyscie "pomocnika" Hogfathera. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 14:05
|
|
|
Cholewa to ma jeszcze jedna bardzo wazna rzecz do omijania w kazdym badz razie bardzo mila wiadomosc (i szok ). Znowu jest po co zyc ... |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 14:17
|
|
|
ten nie dlugi czas miedzy NGN a W spowodowany jest zapewne dlugim oczekiwaniem na NGN, ktore juz wczesniej bylo gotowe
z drugiej jednak strony, kiedys Proszynski bez problemu wydawal kolejne czesci Swiata Dysku mniej wiecej co 4 miesiace (wypadaly wtedy 3 na rok), wiec moze to powrot do dawnego tepa
miejmy nadzieje, ze nie bedzie poslizgu |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 15:48
|
|
|
w sumie wiadomośc dobra tyle że szczerze poeiwedziawszy bardziej czekałem na NSD2 która to miała ponoc być w sierpniu..... no ale juz koncze - czas zaczac przygotowania |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 19:35
|
|
|
Vende: Cholewa powinien porzadnie przetlumaczyc przeklenstwa (czyli ich nie wyrzucac ) - tak jak to zrobil w CC. |
|
|
|
 |
Vende
Gość
|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 22:54
|
|
|
> Vanti
Chcialbym zobaczyc pewna wypowiedz w sprawie dzieci
Tak na marginesie to ostatnia ksiazka z tak duza iloscia Smierci. Ciekawe kiedy Pratchett powroci do Zniwiarza ponownie? |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 23:23
|
|
|
Ostatnia!?
Toz to moja ulubiona seria, ale coz, druga jest straz Ale to dziwne, ze nic nie wiadomo o Nauce 2, chcialem jeszcze znalezc cos nowego w wakacje.
A teraz poczekam na HO, HO, HO... GFATHER |
_________________ "Capitalism is the fullest expression of anarchism, and anarchism is the fullest expression of capitalism."
Murray Rothbard |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 23:45
|
|
|
| Cytat: |
Tak na marginesie to ostatnia ksiazka z tak duza iloscia Smierci
|
A Thief of Time? Z tego co się orientuje należy do serii o śmierci. Z resztą kończą nam się powoli serie. Ostatni Kontynent, to jednocześnie ostatni Rincewind, Wiedźmy skończyły się na Carpe Jugulum, tylko Straż trwa na posterunku... |
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 00:41
|
|
|
| wszystko fajnie tylko jakoś dziwnie przetłumaczony jest text z tyłu okładki, czyli tzw. blurb |
| |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 00:41
|
|
|
bo tylko w sceneria A-M udaje sie PTerremy wcisnąć cos co by sie nie powtarzalo a jednocześnie nie było zbyt naciągne |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 01:11
|
|
|
| boje sie tego braku okladki.. przeraza mnie ta niewiedza.. nie zrobia jakiegos numeru prawda? boje sie... |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 12:42
|
|
|
boje sie tego braku okladki.. przeraza mnie ta niewiedza.. nie zrobia jakiegos numeru prawda? boje sie...
|
Żeby nie było tak jak z ITI i logiem Legii... Prószyński stwierdzi, że trzeba odświerzyć marketingowo serię i zastąpi świętość jakimś badziewiem vide nowa okładka do KM... Aż strach pomyśleć
Ale lepiej nie krakać. Myślę, że wrzucili zapowiedź "Wiedźmikołaja" na szybko i okładki po prostu jeszcze nie ma. Za jakiś czas pojawi się taka jaka powinna być. Z niebieskim grzbietem... No, to okaże się dopiero we wrześniu. Ale jak znam życie okaże się, że grzbiet będzie... żółty. Ostatnio u Prószyńskiego grafikom brakuje wyobraźni.
| Cytat: | | wszystko fajnie tylko jakoś dziwnie przetłumaczony jest text z tyłu okładki, czyli zapowiedź |
Fakt. Jak pierwszy raz czytałem, też mi coś w nim zgrzytało... Szczególnie to: "Niestety, do pomocy ma tylko kruka z apetytem na gałki oczne, Śmierć Szczurów i o boga kaca. "
Ale tak jak już powiedziałem, wydaje mi się, że podobnie jak pierwsze wydanie NGN wrzucili zapowiedź na chybcika, ot tak żeby już była. Nie wydaje mi się, żeby PWC odstawił jakąś chałę. Ważne, że znamy datę. I to dobrą datę... |
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 14:19
|
|
|
zapowiedz ukazala sie bardzo wczesnie (ponad 2 miechy przed ukazaniem sie ksiazki!), dlatego zapewne jeszcze nie ma okladki
a to "i o boga kaca" jest dobrze przetlumaczone
na poczatku tez myslalem, ze to jakis blad, ale w oryginale jest "an oh god of hangovers", fakt ze brzmi to troche dziwnie, ale moim zdaniem jest dobrze
a grzbiet musi byc niebieski!!! inaczej bedziemy mordowac |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 18:59
|
|
|
niebieski, bialy, czerwony, zielony (chociaz to czarownicowy kolor) byle nie pomaranczowo/zolty...
marketingowe odswiezanie serii.. loodzie to oni maja jakis super tych specow jezeli odswiezaja cos co nie trzeba odswiezac.. co za duzo to nie zdrowo |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 22:32
|
|
|
marketingowe odswiezanie serii.. loodzie to oni maja jakis super tych specow jezeli odswiezaja cos co nie trzeba odswiezac.. co za duzo to nie zdrowo
|
Spokojnie. Raczej nic takiego nam nie grozi. Napisałem tylko w ramach przykładu... Skoro ITI miał taki pomysł to, czemu nie Prószyński. Na szczęście ten nie kłóci się z CWKS-em o prawa do loga... |
|
 |
Mostly Human

|
Wysłany: 15 Lipiec 2004, 00:54
|
|
|
| banita napisał/a: |
A Thief of Time? Z tego co się orientuje należy do serii o Śmierci. |
No, niby racja, ale przecież w "Thief of Time" Śmierć udziela się już mniej, a część jego, że tak się wyrażę, częstotliwości zajmuje Susan. Seria więc raczej nie zniknie, ale chyba będzie już mniej w Śmierci w osobie jego samego...
A grzbiet każdy, byle nie żółty, no bo ile można?! |
_________________ -Posiadam taką zadziwiającą moc!Patrz!- uniósł pobliski kamień, chwycił to, co leżało pod nim, i machnął ręką- Wiszisz? Zaskoczony, co?
-Bardzo.
-Aha!
-Nigdy dotąd nie widziałem, żeby ktoś tak postępował ze skorpionem. |
|
|
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 12 Sierpień 2004, 10:05
|
|
|
| Prószyński to wogóle źle przemyślał. Przecież teraz mógł wydać Naukę Świata Dysku II, a Wieś;)mikołaja wydać na Święta - pasowałoby tematycznie. A odstęp czasowy byłby taki jak zawsze, czyli około 3 miesięcy. To byłoby chyba lepsze rozwiązanie. |
| |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 02:32
|
|
|
| Prawdę mówiąc, jeżeli Wiedźmikołaj wyjdzie zgodnie z planem 20 września, to premierę Jingo typuję na luty. |
|
 |
Pasikorek
Moderator

|
Wysłany: 13 Sierpień 2004, 06:44
|
|
|
| Ale Wiedźmikołaj ma taki świąteczny charakter. A teraz, czyli 20 września, mogli wcisnąć Naukę 2, na którą też zapewne będziemy czekali i czekali. Cóż już się nie da nic zrobić. |
| |
|
|
|
 |
|
|